View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Apr 04, 2020 1:27 pm



Reply to topic  [ 7 posts ] 
 TWGS reading Ansi directories 
Author Message
Veteran Op

Joined: Tue Nov 28, 2006 4:04 pm
Posts: 5025
Unread post TWGS reading Ansi directories
Not sure what's happening, but Vid and I ran prom's ansi program to set up ansi descriptions individual games. It created the ansi director under each game folder and created each ship and planet ansi file, but the games themselves won't read the new descriptions. Everything seems to be there and the default ansi is unchecked, but still it reads the old ansi files that are in the default "ansi" directory. Oh and I did change each game directory location to the proper location, so that was done.


Mon Nov 22, 2010 9:18 pm
Profile
Commander
User avatar

Joined: Fri Aug 20, 2004 2:00 am
Posts: 1800
Location: Outer Rims
Unread post Re: TWGS reading Ansi directories
Ouch. That's not good. Good thing you caught it and hopefully it can get fixed.

John, for your reference if you are trying to figure out where it changed. It had to change somewhere after v1.04.09. That's the version we are running here and our ship/planet ansi files work properly. We use the same script and create the same files for each game as mentioned above.

_________________
-Thrawn

But risk has always been an inescapable part of warfare.

--

Knight to Queen's Bishop 3


Mon Nov 22, 2010 10:01 pm
Profile
Veteran Op

Joined: Tue Nov 28, 2006 4:04 pm
Posts: 5025
Unread post Re: TWGS reading Ansi directories
It looks like this should be an easy fix, I'm assuming it's just a directory path issue.


Tue Nov 23, 2010 5:22 pm
Profile
Veteran Op
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2007 5:06 pm
Posts: 2059
Location: Oklahoma
Unread post Re: TWGS reading Ansi directories
I hate to ask, but in the game setup you have to point to the new file names. I went through this with Vid last week and it was a simple fix on my end. Same section Command Center > Game Info File.

I am sure you checked that but I didn't see it stated, hope that helps.

_________________
T0yman (Permanently Retired since 2012)
Proverbs 17:28 <-- Don't know it, most should it would stop a lot of the discussions on here.


Tue Nov 23, 2010 5:29 pm
Profile ICQ YIM WWW
Veteran Op

Joined: Tue Nov 28, 2006 4:04 pm
Posts: 5025
Unread post Re: TWGS reading Ansi directories
T0yman wrote:
I hate to ask, but in the game setup you have to point to the new file names. I went through this with Vid last week and it was a simple fix on my end. Same section Command Center > Game Info File.

I am sure you checked that but I didn't see it stated, hope that helps.


There's no place for a check mark there, but the file name is correct for each game yes.


Tue Nov 23, 2010 5:35 pm
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 24, 2000 3:00 am
Posts: 3150
Location: USA
Unread post Re: TWGS reading Ansi directories
I did some work on Gold path related code so I probably broke something. Let me take a look at it and we'll sort it out.

_________________
John Pritchett
EIS
---
Help fund the TradeWars websites! If you open a hosting account with A2 Hosting, the service EIS uses for all of its sites, EIS will earn credits toward its hosting bill.


Wed Nov 24, 2010 6:43 pm
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 24, 2000 3:00 am
Posts: 3150
Location: USA
Unread post Re: TWGS reading Ansi directories
Ok, I did a quick test on this. I created an ANSI directory off of one of the game directories, then copied SHIP1.ANS from the [TWGS]\Game\ANSI directory (the shared ANSI directory) to the game's private ANSI directory. Then I modified that ANSI file. I then fired up the game, went to Computer, Ship Catalog to view the ship and the modified version showed up. So with this simple test, it's working as intended. So there's something less obvious going on here.

It might help if I could connect to the server where you're having this problem and explore the setup myself. Any way I could do that?

_________________
John Pritchett
EIS
---
Help fund the TradeWars websites! If you open a hosting account with A2 Hosting, the service EIS uses for all of its sites, EIS will earn credits toward its hosting bill.


Wed Nov 24, 2010 9:22 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.