View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Jul 27, 2017 2:05 pm



Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installer! 
Author Message
Chief Warrant Officer

Joined: Sat Jul 14, 2012 6:32 pm
Posts: 104
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
The Bounty Hunter wrote:
Hey Archy,

For umm, bias reasons, I will never completely stray away from mom_bot. I think you can understand that. I am trying to "marry" the 2 bots as best as I can. I like a lot the functionality of both bots but don't want to have to switchbots all the time. I can turn off certain areas in mom bot if I want zbot to handle that portion.


Hey TBH.. long time.

Could you explain how you are marrying Mombot and ZBot? I remember seeing some kind of interface you were working on a while ago, is it functional at least as beta?

I am compiling a library of all public TW scripts and bots for release at the end of the year, and that would help a lot.

This will form the core code of a graphical game.

Let me know when you get a chance.

Thanks.

_________________
"TW: A proud tradition of...change is the only constant."

-Val


Wed May 18, 2016 12:46 am
Profile
Gameop

Joined: Mon Jan 15, 2007 2:41 am
Posts: 315
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
I am not writing a script to manage the bots. I am more completing edits on my version of the bot to keep the features of M()M Bot but also use the areas of Zbot. Let me give you an example.

Archy's Stats Window is much nicer than the one included with M()M. But Zbot needs to be running for it to work so I currently load z bot and turn the bot off (CTRL-Z). I then renamed the zstats (or whatever the name was) and made it stats.cts and replaced the one included with M()M.

For the Z bot I am turning off all of the move helpers as I find them more cumbersome than helpful. Again this is some bias here as I am trained to use my bot. The goal is to eventually be able to leave both bots on to allow all functionality to work.

This is just easier than re-programming M()M with the things I like (or never thought of) from ZBOT.

_________________
Where Chaos Reigns TW Server
chaostwgs.darktech.org:23


Mon May 23, 2016 12:36 am
Profile ICQ
Gameop

Joined: Mon Jan 15, 2007 2:41 am
Posts: 315
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Archy wrote:
The Bounty Hunter wrote:
For the topoff in Fed. I was in Fed space and tested the topoff command (was thinking it would not fire off). It tried to drop a fighter in fed space and I got 10% of my figs hit by Captain Z. Normally wouldn't do that but could be an accidental trigger. Should add a if in fedspace trigger warning message.

yea, I don't want to have to switchbot though. I want to be able to use the best of both bots at the same time. Time can be precious and switchbot could take up precious seconds that could mean the difference between a captured ship for me or a SD for me.

I am going to work a command into my personal bot that will turn off the features that I want Z-bot to handle when it see's Zbot running. This will allow the overlap. Still trying to figure a way to use the same bot command. For now I just turned off Zbot but I am determined to make them co-exist.

I will try that with the hot keys. Another possible feature would to to have a way to NULL them out so if unassigned they won't fire by hot key. Just an idea.


Ahh, I see. I cant believe after all this time that a problem like that would show up.. I'd like to fix that and look at the idea to set the hotkeys to null but I haven't worked on the bot for a long while.. so the next release is not guaranteed to happen.. I suggest you leave the topoff key alone while in fedspace for now.
Thanks for the feedback bh.


Understand. For now I am going to make it some key combo that I won't use. I have to imagine that not a lot of people try to drop figs in fed space anymore so easy for that to slip through the cracks.

_________________
Where Chaos Reigns TW Server
chaostwgs.darktech.org:23


Mon May 23, 2016 12:40 am
Profile ICQ
Chief Warrant Officer
User avatar

Joined: Sat Feb 27, 2016 1:01 am
Posts: 144
Location: Molon Labe
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Hey Archy, there no way to pass additional info along with a command for an external script to then pass it onto the triggered script, correct? e.g., 'botname command number

ETA:

Otherwise, perhaps load an external trigger that would grab that line, pull the info and safe it as variable and then load it within the triggered script for usage (though not sure how to account for the botname other than hardcoding it or reading the bot config file)?

_________________
The object of life is not to be on the side of the majority, but to escape finding one’s self in the ranks of the insane.” — Marcus Aurelius


Tue May 24, 2016 4:13 am
Profile ICQ
Immortal Op
User avatar

Joined: Fri Jun 25, 2010 6:33 am
Posts: 256
Location: Sydney Australia
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Adept wrote:
Hey Archy, there no way to pass additional info along with a command for an external script to then pass it onto the triggered script, correct? e.g., 'botname command number

ETA:

Otherwise, perhaps load an external trigger that would grab that line, pull the info and safe it as variable and then load it within the triggered script for usage (though not sure how to account for the botname other than hardcoding it or reading the bot config file)?


Im not sure what you mean.
The bot will pass along parameters to external scripts. Im not sure what the limit is but its at least 8 parameters I think, maybe more..
Also, I think there is the ability to pass indirect parameters to a command being run by a macro using one of the macro commands. (rmac or zmac or something like that for memory... check the built in help)

_________________
Teamspeak3: 60.242.57.40:9987
Z-Bot does my dirty work!


Tue May 24, 2016 5:32 pm
Profile ICQ
Chief Warrant Officer
User avatar

Joined: Sat Feb 27, 2016 1:01 am
Posts: 144
Location: Molon Labe
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Is it the same as Mombot then? With that you have loadVar $parmX in the external script to grab each data set.

I was trying to pass a number via the command line and could not ever get it, the variable was always 0. I haven't tried it as it is done in Mombot yet though, as I did not see any mention of such a feature in the main Zbot config help.

_________________
The object of life is not to be on the side of the majority, but to escape finding one’s self in the ranks of the insane.” — Marcus Aurelius


Tue May 24, 2016 11:25 pm
Profile ICQ
Immortal Op
User avatar

Joined: Fri Jun 25, 2010 6:33 am
Posts: 256
Location: Sydney Australia
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Adept wrote:
Is it the same as Mombot then? With that you have loadVar $parmX in the external script to grab each data set.

I was trying to pass a number via the command line and could not ever get it, the variable was always 0. I haven't tried it as it is done in Mombot yet though, as I did not see any mention of such a feature in the main Zbot config help.


yes.. the external script has to load the variable using loadvar, which is saved from the command line using savevar by the bot.

The variables are saved to the gamename.cfg file in the data folder.

_________________
Teamspeak3: 60.242.57.40:9987
Z-Bot does my dirty work!


Wed May 25, 2016 5:30 pm
Profile ICQ
Chief Warrant Officer
User avatar

Joined: Sat Feb 27, 2016 1:01 am
Posts: 144
Location: Molon Labe
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
I am having a strange issue with Pdriver, it just goes through the list with CK exiting showing nothing to sell. I have wasted about 100K fuel so far, the planet is loaded with products and I am going only to SBB ports. I tried reinstalling everything for Zbot, and still same result. Any ideas on how I can resolve this? TIA

ETA:

Also tried manual mode, but it does not do anything, you press an option and the menu just hangs there.

I tried CK buydown on its own, without Pdriver running, and that is working.

Mombot's Salesman is working.

_________________
The object of life is not to be on the side of the majority, but to escape finding one’s self in the ranks of the insane.” — Marcus Aurelius


Sat Jul 09, 2016 5:05 pm
Profile ICQ
Chief Warrant Officer
User avatar

Joined: Sat Feb 27, 2016 1:01 am
Posts: 144
Location: Molon Labe
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Geesh, okay solved the problem. I was putting SBB rather than BSS, I never noticed that was opposite before, it is not the port class, but how you want to interact with the port.

_________________
The object of life is not to be on the side of the majority, but to escape finding one’s self in the ranks of the insane.” — Marcus Aurelius


Sun Jul 10, 2016 9:23 am
Profile ICQ
Gameop

Joined: Mon Jan 15, 2007 2:41 am
Posts: 315
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Adept wrote:
I am having a strange issue with Pdriver, it just goes through the list with CK exiting showing nothing to sell. I have wasted about 100K fuel so far, the planet is loaded with products and I am going only to SBB ports. I tried reinstalling everything for Zbot, and still same result. Any ideas on how I can resolve this? TIA

ETA:

Also tried manual mode, but it does not do anything, you press an option and the menu just hangs there.

I tried CK buydown on its own, without Pdriver running, and that is working.

Mombot's Salesman is working.


Don't use salesman, use merch if you have a lot of product to sell.

Glad you got other issue resolved.

_________________
Where Chaos Reigns TW Server
chaostwgs.darktech.org:23


Tue Jul 19, 2016 1:41 am
Profile ICQ
Gameop

Joined: Mon Jan 15, 2007 2:41 am
Posts: 315
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Anyone seen or heard from Archy? Went looking for his installer and his website is down.

_________________
Where Chaos Reigns TW Server
chaostwgs.darktech.org:23


Fri Jun 30, 2017 5:18 pm
Profile ICQ
Immortal Op
User avatar

Joined: Fri Jun 25, 2010 6:33 am
Posts: 256
Location: Sydney Australia
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
yea I'm around... still keeping an eye on things..

My website is no more..
Vid should have the installer... I think..
I looked for it but couldn't immediately find it.
Let me know if you cant get it and i'll dig deeper...

_________________
Teamspeak3: 60.242.57.40:9987
Z-Bot does my dirty work!


Sat Jul 01, 2017 5:39 pm
Profile ICQ
Immortal Op
User avatar

Joined: Fri Jun 25, 2010 6:33 am
Posts: 256
Location: Sydney Australia
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Ok I found it.

I have put it on my teamspeak server since I have no website now.

It's in the Tradewars Channel (right click on the channel and select file browser). The filename is Z-Installer.zip.

The "loose" cts files in that channel are probably later than the ones in the zip file so grab those too and replace them after installation.

Someone please grab the files and make them available to everyone on the net.

_________________
Teamspeak3: 60.242.57.40:9987
Z-Bot does my dirty work!


Sat Jul 01, 2017 8:29 pm
Profile ICQ
Chief Warrant Officer
User avatar

Joined: Sat Feb 27, 2016 1:01 am
Posts: 144
Location: Molon Labe
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
Outstanding!

Image

_________________
The object of life is not to be on the side of the majority, but to escape finding one’s self in the ranks of the insane.” — Marcus Aurelius


Tue Jul 04, 2017 2:41 pm
Profile ICQ
Ambassador
User avatar

Joined: Wed Apr 20, 2011 1:19 pm
Posts: 1834
Location: Oklahoma City, OK 73170 US
Unread post Re: Zed-Pack NEW RELEASE includes Z-Bot v2.12 and Z-Installe
I have uploaded the installer to Dropbox:

https://www.dropbox.com/s/gdw76xlnx8hbj ... r.zip?dl=0

...and the updated scripts that were also in the Teamspeak Channel.

https://www.dropbox.com/s/006mlkokih17r ... s.zip?dl=0

_________________
Regards,
Micro

Website: http://www.microblaster.net
TWGS2.20b/TW3.34: telnet://twgs.microblaster.net:2002
TeamSpeak3: ts.microblaster.net:9987

"The goal is to turn data into information, and information into insight.”


Sun Jul 09, 2017 3:51 pm
Profile ICQ YIM WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.