View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Oct 16, 2017 4:45 pm



Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 Port Quantities 
Author Message
Ambassador
User avatar

Joined: Wed Nov 12, 2008 8:57 am
Posts: 3367
Location: Los Angeles, CA
Unread post Port Quantities
Does anyone now how (what settings) would have caused all the ports in a Subzero game (Game A on DarkStarBase) to have the port quantities set to 15k for all ports in all categories? (the one with 15240 in equ was a port upgrade for stealing)

20238 15000 100% 15000 100% 15000 100%
20240 -15000 100% 15000 100% -15240 100%
20241 15000 100% -15000 100% 15000 100%
20244 -15000 100% 15000 100% 15000 100%
20246 -15000 100% 15000 100% -15000 100%
20247 15000 100% -15000 100% -15000 100%
20251 -15000 100% -15000 100% 15000 100%
20253 -15000 100% 15000 100% -15000 100%
20254 15000 100% -15000 100% -15000 100%
20255 -15000 100% 15000 100% 15000 100%
20256 -15000 100% -15000 100% -15000 100%

_________________
Helix
Do I really look like a guy with a plan? You know what I am? I'm a dog chasing cars.
Getting (re)started in TradeWars? Time to update the package, its been 3 years.
Lest we forget


Sun Mar 18, 2012 9:01 am
Profile WWW
Gameop

Joined: Wed Jun 07, 2006 2:00 am
Posts: 241
Location: Daytona Beach, Florida
Unread post Re: Port Quantities
Helix wrote:
Does anyone now how (what settings) would have caused all the ports in a Subzero game (Game A on DarkStarBase) to have the port quantities set to 15k for all ports in all categories? (the one with 15240 in equ was a port upgrade for stealing)

20238 15000 100% 15000 100% 15000 100%
20240 -15000 100% 15000 100% -15240 100%
20241 15000 100% -15000 100% 15000 100%
20244 -15000 100% 15000 100% 15000 100%
20246 -15000 100% 15000 100% -15000 100%
20247 15000 100% -15000 100% -15000 100%
20251 -15000 100% -15000 100% 15000 100%
20253 -15000 100% 15000 100% -15000 100%
20254 15000 100% -15000 100% -15000 100%
20255 -15000 100% 15000 100% 15000 100%
20256 -15000 100% -15000 100% -15000 100%




Vid's port upgrade script.

_________________
-=Darkstarbase TWGS=-
http://www.darkstarbase.com
telnet://darkstarbase.no-ip.org:23
Like us on Facebook http://facebook.com/darkstarbase


Sun Mar 18, 2012 9:55 am
Profile ICQ WWW
Commander

Joined: Sun Feb 25, 2001 3:00 am
Posts: 1707
Location: Guam USA
Unread post Re: Port Quantities
lol , I was going to say that .. I can think of no other way that could happen except that script.

btw , how long did it take to run that script .. I remember when I wrote it
it took 45 mins on a game .. but with machines now days , it might take a fraction of that time.

Bot Link should take less time too.

Vid

_________________
TWGS V2 Vids World on Guam Port 2002
Telnet://202.151.82.243:2002
Team Speak3 Servers for TradeWars @
Zoom's Team Speak Server
ts3server://vs26.tserverhq.com:7214 This is where I'm at.

Founding Member -=[Team Kraaken]=- Ka Pla
Image

Image
Image


Sun Mar 18, 2012 12:56 pm
Profile ICQ WWW
Ambassador
User avatar

Joined: Wed Nov 12, 2008 8:57 am
Posts: 3367
Location: Los Angeles, CA
Unread post Re: Port Quantities
Thanks you guys, my thinking was that it might be related to the port harding feature in TWGS v2.xx. Though I am not sure if I am disappointed or not that it was an SO. :)

H

_________________
Helix
Do I really look like a guy with a plan? You know what I am? I'm a dog chasing cars.
Getting (re)started in TradeWars? Time to update the package, its been 3 years.
Lest we forget


Last edited by Helix on Sun Mar 18, 2012 9:25 pm, edited 1 time in total.



Sun Mar 18, 2012 4:04 pm
Profile WWW
Gameop

Joined: Wed Jun 07, 2006 2:00 am
Posts: 241
Location: Daytona Beach, Florida
Unread post Re: Port Quantities
Vid Kid wrote:
lol , I was going to say that .. I can think of no other way that could happen except that script.

btw , how long did it take to run that script .. I remember when I wrote it
it took 45 mins on a game .. but with machines now days , it might take a fraction of that time.

Bot Link should take less time too.

Vid


took a long time to run 30k on that game.. the machine I run the server on is set for service memory and cpu optimization. Not program. several hours I think.

_________________
-=Darkstarbase TWGS=-
http://www.darkstarbase.com
telnet://darkstarbase.no-ip.org:23
Like us on Facebook http://facebook.com/darkstarbase


Sun Mar 18, 2012 4:50 pm
Profile ICQ WWW
Commander

Joined: Sun Feb 25, 2001 3:00 am
Posts: 1707
Location: Guam USA
Unread post Re: Port Quantities
Wow , my last test was on a 20k game and took 45 mins. although that was with a slow system (my best at the time)

I normally do not use that feature because it does effect the game.
A player looking to gain exp from upgrades , looses some of that.
As well as res running , can only use a port for a shorter amount of times before they run into the limitations of most red scripts.

Red scripts like to upgrade ports , when they can not , they stall.

Otherwise that Port Fixer is great.

_________________
TWGS V2 Vids World on Guam Port 2002
Telnet://202.151.82.243:2002
Team Speak3 Servers for TradeWars @
Zoom's Team Speak Server
ts3server://vs26.tserverhq.com:7214 This is where I'm at.

Founding Member -=[Team Kraaken]=- Ka Pla
Image

Image
Image


Sun Mar 18, 2012 7:01 pm
Profile ICQ WWW
Veteran Op
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2007 5:06 pm
Posts: 2054
Location: Oklahoma
Unread post Re: Port Quantities
I have used my version of the same script but normally only 4 sectors out and around fed to allow players to make money before heading out.

Yes these are building games, not sure I would do it in an unlim or kill'em all game.

_________________
T0yman
Proverbs 17:28 <-- Don't know it, most should it would stop a lot of the discussions on here.


Sun Mar 18, 2012 7:25 pm
Profile ICQ YIM WWW
Commander

Joined: Sun Feb 25, 2001 3:00 am
Posts: 1707
Location: Guam USA
Unread post Re: Port Quantities
Good idea Toyman , I may do that with the bot link .. beef up the fed space ports so they will be cash makers and harden them as well.

Great idea for startups ...

_________________
TWGS V2 Vids World on Guam Port 2002
Telnet://202.151.82.243:2002
Team Speak3 Servers for TradeWars @
Zoom's Team Speak Server
ts3server://vs26.tserverhq.com:7214 This is where I'm at.

Founding Member -=[Team Kraaken]=- Ka Pla
Image

Image
Image


Sun Mar 18, 2012 9:06 pm
Profile ICQ WWW
Ambassador
User avatar

Joined: Wed Nov 12, 2008 8:57 am
Posts: 3367
Location: Los Angeles, CA
Unread post Re: Port Quantities
Unrelated question, DSB, why the exit enter delay this edit? It makes clearing Farley's 10 armid, 10 limps per sector painfully slow.

H

_________________
Helix
Do I really look like a guy with a plan? You know what I am? I'm a dog chasing cars.
Getting (re)started in TradeWars? Time to update the package, its been 3 years.
Lest we forget


Sun Mar 18, 2012 10:46 pm
Profile WWW
Gameop

Joined: Wed Jun 07, 2006 2:00 am
Posts: 241
Location: Daytona Beach, Florida
Unread post Re: Port Quantities
Helix wrote:
Unrelated question, DSB, why the exit enter delay this edit? It makes clearing Farley's 10 armid, 10 limps per sector painfully slow.

H

Didn't know any delays were set. I will check it out.

_________________
-=Darkstarbase TWGS=-
http://www.darkstarbase.com
telnet://darkstarbase.no-ip.org:23
Like us on Facebook http://facebook.com/darkstarbase


Mon Mar 19, 2012 9:31 am
Profile ICQ WWW
Gameop

Joined: Wed Jun 07, 2006 2:00 am
Posts: 241
Location: Daytona Beach, Florida
Unread post Re: Port Quantities
Darkstarbase wrote:
Helix wrote:
Unrelated question, DSB, why the exit enter delay this edit? It makes clearing Farley's 10 armid, 10 limps per sector painfully slow.

H

Didn't know any delays were set. I will check it out.


Are you talking about a death delay?

_________________
-=Darkstarbase TWGS=-
http://www.darkstarbase.com
telnet://darkstarbase.no-ip.org:23
Like us on Facebook http://facebook.com/darkstarbase


Mon Mar 19, 2012 12:12 pm
Profile ICQ WWW
Veteran Op
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2007 5:06 pm
Posts: 2054
Location: Oklahoma
Unread post Re: Port Quantities
I think what he is seeing is the new exit prodecure that closes the game when you logout, so there is a delay when relogging. Not huge but there is one, if it is taking to long might have to look at the exit/enter script and see if it can be made faster.

_________________
T0yman
Proverbs 17:28 <-- Don't know it, most should it would stop a lot of the discussions on here.


Mon Mar 19, 2012 1:34 pm
Profile ICQ YIM WWW
Ambassador
User avatar

Joined: Wed Nov 12, 2008 8:57 am
Posts: 3367
Location: Los Angeles, CA
Unread post Re: Port Quantities
T0yman wrote:
I think what he is seeing is the new exit prodecure that closes the game when you logout, so there is a delay when relogging. Not huge but there is one, if it is taking to long might have to look at the exit/enter script and see if it can be made faster.

T0y,

Thats exactly the issue I am talking about. I didn't even think to attribute it to the fact the game had to close. If you want to check it out its game a on darkstarbase

H

Command [TL=00:00:00]:[6007] (?=Help)? : Q
<Quit>
Confirmed? (Y/N)? Yes
Do you wish to engage a Cloaking Device? No
The pause seems to happen here.
==-- Trade Wars 2002 --==

T - Play Trade Wars 2002
I - Introduction & Help
S - View Game Settings
H - High scores
M - View Access Modes
X - Exit

Enter your choice:

_________________
Helix
Do I really look like a guy with a plan? You know what I am? I'm a dog chasing cars.
Getting (re)started in TradeWars? Time to update the package, its been 3 years.
Lest we forget


Mon Mar 19, 2012 5:52 pm
Profile WWW
Gameop

Joined: Wed Jun 07, 2006 2:00 am
Posts: 241
Location: Daytona Beach, Florida
Unread post Re: Port Quantities
So, in response to your question, I havent added any delays to any of my games. If TWGS is doing it, its not under my control.

_________________
-=Darkstarbase TWGS=-
http://www.darkstarbase.com
telnet://darkstarbase.no-ip.org:23
Like us on Facebook http://facebook.com/darkstarbase


Tue Mar 20, 2012 3:47 pm
Profile ICQ WWW
Commander

Joined: Sun Feb 25, 2001 3:00 am
Posts: 1707
Location: Guam USA
Unread post Re: Port Quantities
Helix wrote:
T0yman wrote:
I think what he is seeing is the new exit prodecure that closes the game when you logout, so there is a delay when relogging. Not huge but there is one, if it is taking to long might have to look at the exit/enter script and see if it can be made faster.

T0y,

Thats exactly the issue I am talking about. I didn't even think to attribute it to the fact the game had to close. If you want to check it out its game a on darkstarbase

H

Command [TL=00:00:00]:[6007] (?=Help)? : Q
<Quit>
Confirmed? (Y/N)? Yes
Do you wish to engage a Cloaking Device? No
The pause seems to happen here.
==-- Trade Wars 2002 --==

T - Play Trade Wars 2002
I - Introduction & Help
S - View Game Settings
H - High scores
M - View Access Modes
X - Exit

Enter your choice:


The pause after
The pause seems to happen here.
is because TWGS is taken the player (invisibly) to the Main Menu and back to the TMenu
to close all files and reset all player variables.

This should not take more then a few micro seconds ...
I have used a :
WaitOn "Enter your choice"

to send the remaining part of an exit/enter script to trigger and keep in sync with.

By no way is this safe way to clear limpits with an active player online unless you change your clearing strategies.

Note :
It had to be done to fix other bugs that have been with TWGS for awhile.

_________________
TWGS V2 Vids World on Guam Port 2002
Telnet://202.151.82.243:2002
Team Speak3 Servers for TradeWars @
Zoom's Team Speak Server
ts3server://vs26.tserverhq.com:7214 This is where I'm at.

Founding Member -=[Team Kraaken]=- Ka Pla
Image

Image
Image


Tue Mar 20, 2012 7:53 pm
Profile ICQ WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.